Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/orvalencia/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/orvalencia/wp-includes/plugin.php on line 601

Explicació del Panell 1

Amb aquest primer panell, comencem la presentació de la nostra exposició. Com sabreu, està dedicada al sistema de finançament que tenim (i patim) els valencians.

En aquest primer panell volem posar les bases del què serà tota la línia argumental de l’exposició i, per això, definim l’assumpte a tractar referint-nos al marc i a les fonts de les dades necessàries per crear el context que permetrà comprendre l”exposició.

Hem dibuixat un mapa de l’Estat Espanyol ‘deconstruit’, per què volem treure de dins tota la informació que ens fa falta. Per això, en l’exposició física i en aquesta exposició via Facebook, esmentarem en tot moment les dades oficials de les què disposem, i penjarem els enllaços pertinents per que pugueu consultar-les.

La història comença plantejant la matèria a estudiar: El sistema de finançament, els seus principis bàsics i una pregunta que ens farà recorrer la resta de l’exposició per contestar-la.

Nosaltres, com a valencians i valencianes, paguem els nostres impostos a les diferents administracions. L’administració central, recull una bona part d’ells i els redistribueix segons uns criteris que aparèixen en l’article 138 de la constitució espanyola (CE, d’ara endavant), a més del 40.1 de la CE. Aquest article ens diu que l’Estat garanteix la realització efectiva del principi de solidaritat… vetlant per l’establiment d’un equilibri econòmic adequat i just entre les diverses parts del territori espanyol.

Ara és quan ens fem la pregunta que dona sentit a l”exposició: Això és així? Respecta l’Estat el mandat constitucional sobre el finançament?… Esperem que la pregunta us deixe en ganes de veure el panell número 2 de la nostra exposició. En uns dies al Facebook de “L’or dels valencians” i en aquesta pàgina.

Enllaços d’interès: Article 138 de la Constitució

Publicat a General

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*Per exposar...

Si pertanys a una associació o col·lectiu i estas interessat en exposar L'Or dels valencians, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu electrònic infoordelsvalencians.com
Fixa't en el calendari inferior per veure quines dates estan lliures...