Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/orvalencia/wp-includes/plugin.php on line 601

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /homepages/1/d346401751/htdocs/orvalencia/wp-includes/plugin.php on line 601

Recollint signatures per un finançament just per als valencians

Hem encetat una campanya en change.org per tal de recollir signatures per la creació d’una plataforma que represente a tota la societat valenciana. Aquesta plataforma també exigiria una defensa dels interessos valencians demanant un canvi radical en el sistema de finançament actual, tal i com demanen el grup d’experts consultats per les Corts Valencianes en el seu informe [PDF].

Manifest per la creació d’una plataforma pel finançament valencià

Els anys que portem de crisi han deixat en evidència un problema que, fins ara, havia quedat amagat per a una majoria de valencians: les finances de la Generalitat Valenciana no són sostenibles amb els sistemes de finançament que hem tingut fins ara. Cada any generem més deute i interessos i això dificulta molt la possibilitat d’equilibrar ingressos i despeses. Tant gran s’està fent el problema del finançament, que la pròpia Generalitat Valenciana podria entrar en fallida en pocs anys (segons han reconegut alguns dirigents). De moment ens ha suposat demanar un prèstec al Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) que haurem de retornar amb interessos.

Les causes per les que hem arribat a aquesta situació es poden buscar en fonts oficials del mateix govern espanyol. Segons l’article 138 de la Constitució, els territoris pitjor finançats que la mitjana, com el valencià, haurien de rebre una compensació que harmonitzara el desenvolupament econòmic entre els diferents territoris. Però, les balances fiscals que el Ministeri d’Hisenda va publicar en 2008, són un reconeixement implícit d’un infrafinançament que demostraria que eixe article no s’està complint. EN 30 ANYS HEM PERDUT 20 PUNTS DE PIB COMPARAT AMB LA MITJANA DE L’ESTAT.

En concret, eixe any coneguerem que en 2005, els valencians perderem 5.575 milions d’€ dels nostres impostos segons el mètode de càlcul utilitzat per Europa (flux territorial), tot i que tindríem dret a rebre tots els impostos pagats i, a banda, una compensació per ser més pobres. Els valencians patim un greuge sostingut que ens ha obligat a endeutar-nos exageradament i que ens ha suposat una pèrdua artificial d’aproximadament 20 punts percentuals en el nostre P.I.B. per càpita respecte a la mitjana estatal al llarg de 30 anys d’aplicació de la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA).

Els/Les sotasignants expressen la seua profunda disconformitat amb un sistema de finançament que no ha deixat en cap moment de detraure’ns uns recursos necessaris al poble valencià i que ha suposat un endeutament actual insostenible i manifesten la necessitat de millorar l’actual sistema a la vista dels resultats. Per tal d’aconseguir-ho, els sotasignants mostren el seu recolzament a la creació d’una plataforma que defense la millora del finançament valencià.

Publicat a General
Un comentari a “Recollint signatures per un finançament just per als valencians
  1. Jaume Segura Garcia escrigué:

    Que complesquen la constitució i l’estatut … Volem un finançament just!! Qui paga té dret a serveis (i a decidir amb qui és solidari)!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

*Per exposar...

Si pertanys a una associació o col·lectiu i estas interessat en exposar L'Or dels valencians, pots posar-te en contacte amb nosaltres mitjançant l'adreça de correu electrònic infoordelsvalencians.com
Fixa't en el calendari inferior per veure quines dates estan lliures...